De in 2010 geïntroduceerde en zeer succesvolle OnRoute motorkaart is nu opnieuw verbeterd en bevat nog meer landen.

 

Ben je reeds in het bezit van de OnRoute motorkaart en wil je deze updaten naar de versie 2015/2016, bekijk dan hieronder de mogelijkheden.

Indien je de kaart hebt aangeschaft na 1 januari 2015 (maar voor 31 oktober 2015) dan is update gratis, dit zal in het update proces gecontroleerd worden.

Je hebt de Download/DVD-versie 2010/2011

Heb je alleen Benelux (eventueel met één regio), dan kun je deze updaten, maar ook eventueel uitbreiden naar West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

Je hebt de Download/DVD-versie 2013/2014

Heb je alleen Benelux, dan kun je deze updaten, maar ook eventueel uitbreiden naar West-Europa.
Heb je al Midden-Europa, en schaf je de update aan, dan wordt dit met de update automatisch geupdate naar West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

Je hebt de (m)SD-versie 2013/2014

Heb je alleen Benelux, dan kun je deze updaten, maar ook eventueel uitbreiden naar West-Europa.
Heb je al Midden-Europa, en schaf je de update aan, dan wordt dit met de update automatisch geupdate naar West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

end faq


Verbeterpunten Onroute Motorkaart 2015/2016

Allereerst is de onderliggende wegenkaart vernieuwd; wegen die aangepast zijn, nieuwe wegen die erbij gekomen zijn, kruispunten welke rotondes geworden zijn etc.

De motorkaart maakt gebruik van de kaartgegevens van TeleAtlas. Om een nog betere kaart te krijgen hebben we deze met andere beschikbare gegevens gecontroleerd om zo tot een beter wegennet te komen. Denk hierbij onder andere aan verschillen in wegenklasses (overhard, lokale weg, provinicaal, etc.)

Aanpassingen in motornetwerk
- De onderliggende wegenkaart, brondata (TeleAltas), is niet altijd even correct met 'onverharde wegen'. Hierdoor kwam het heel soms nog wel eens voor dat met name in Belgie en Duitsland je ongewenst op een onverharde weg uitkwam. We hebben dit opgelost door de kaartdata te verrijken met andere databronnen (onder andere OpenStreetMap).

- Diverse wegen stonden 'gesloten' omdat ze enkel voor bepaalde uren toegankelijk zijn, denk aan bergpassen bijvoorbeeld, maar ook wegen in de Eifel die op zaterdag en zondag afgesloten zijn voor motoren. Bij de nieuwe versie hebben we deze wegen toch open gezet. Het is dus wel aan de gebruiker om goed de verkeersregels in acht te nemen!

- De motorkaart had nog wel eens de neiging om je een korte omweg voor te schotelen. Wanneer de route over een grotere weg gaat, willen we niet voor een korte, beperkte afstand eraf en erop gestuurd worden. Ook dit hebben we aangepakt.

Aanpassing routeberekening

We berekenen nu voor elke weg een ‘continuïteitsfactor’. Dit resulteert in vloeiende routeringen, dus niet meer voor een korte (misschien wel ietsje mooier) omweg zorgen, maar lekker vloeiend doorrijden op die mooie weg waar je al op zat.

Hogere afstraffing voor links- en rechtsaf slaan (turnpenalty). In combinatie met de continuïteitsfactor zorgt dit voor een maximaal effect van vloeierende routeringen.

Parallelle wegen worden zwaarder afgestraft en dus meer vermeden. Er wordt gekozen voor de hoofdweg ipv. de parallelle, lokale weg.
Indien een deel van een rotonde tot het netwerk behoort, wordt de volledige rotonde opgenomen in het netwerk.

Omdat we dit uitgevoerd hebben, is het netwerk vloeiender en dat resulteert in minder stops/afslagen voor de motorrijder, waardoor er lekkerder door gereden kan worden!



Updaten van de sd-kaart kan via de website http://www.onroute.nl/motor2015/sd/

Nieuwe Zumo's en de OnRoute Motorkaart

De nieuwe Garmin Zumo's (345-395-595) gaan iets anders om met de OnRoute motorkaart dan de vorige modellen.

Op het moment dat je je bestemming ingeeft en je gaat navigeren en je volgt de weg die de Zumo je voorschotelt gaat het goed... totdat je afwijkt van de route. Het toestel moet dan gaan herbereken. En dat gaat niet altijd goed!

Als je afwijkt van de route, en afwijkt naar een andere weg in het motornetwerk (groene weg) dan gaat het wel goed.

Wijk je echter af van de route naar een weg die niet in het motornetwerk zit duurt het herberekenen heeeel lang, en lijkt het zelfs alsof het toestel niet herberekend. Je krijgt in die tijd geen gesproken en visuele aanwijzingen meer.

Dit probleem is bekend en er is aan een update gewerkt. Deze is voor de SD gebruikers te downloaden met de OnRoute Motorkaart Updater.


Changelog versie 3.90 (mei 2016)

Update naar aanleiding van de komst van de Zumo 345/395/595; problematiek van de instructies en het falen van de herberekening tijdens het rijden opgelost. 


Changelog versie 3.85 (december 2015)

1) Plaatsnamen Sommige plaatsnamen in Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland missen

Plaatsnamen lager dan deelgemeenten waren niet vindbaar. Deze plaatsnamen van lagere orde zijn bv. een gehucht, een buurt. Structureel was het zo dat alle plaatsnamen tot het niveau van de deelgemeenten zijn gebruikt. Een voorbeeld uit 'onze' regio. Notter, Zuna, Rijssen, Enter, Wierden zijn allemaal gemeenten/deelgemeenten. Daarnaast zijn er Rectum, Ypelo, Enterbroek, Hulsen die allemaal lager zijn gekwalificeerd.

Actie: Voor Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland zijn de gehuchten en buurten toegevoegd aan de plaatsnamen

2) Routeringsfouten rondom Dordrecht en Amsterdam

Door de specifieke geografische context aldaar treden routeringsproblemen op.

Actie: Toevoeging van extra netwerk

3) Gebieden in Frankrijk De aangegeven

Voorkeurswegen zijn niet de juiste wegen voor een fijne motorroute.

Actie: Aanpassen van netwerk waar nodig

4) Netwerkaanpassingen algemeen (Nederland, Duitsland en Zwitserland)

Diverse wegen waren inmiddels ontoegangkelijk voor verkeer, afgesloten of bestemmingsverkeer.

Actie: Aanpassen van netwerk waar nodig


Changelog versie 3.83 (juli 2015)

1) Snelwegen niet routeerbaar Zodra je op de snelweg kotm, gaat het toestel herberkenen en loopt dan vast. Snelwegen behoren uiteraard niet tot het netwerk (sommige uitzonderingen), echter mocht je toch op de nselweg komen dan moet de kaart wel aanwijzingen blijven geven.

Actie: Snelwegen routeerbaar gemaakt

Voor meer informatie kijk op de productpagina.