OnRoute routesplitter
OnRoute Select bevat naast de meer dan 1000 schitterende routes ook de mogelijkheid om het startpunt van een route aan te passen of de route op te splitsen. Bijzonder geschikt om te gebruiken in combinatie met de huidige softwarestand van de nieuwe TomTom Rider 40/400.

Aan OnRoute select wordt nog gewerkt om hem optimaal te laten functioneren in combinatie met TomTom.  Maar de functionaliteit om routes te kunnen splitsen willen we nu alvast beschikbaar stellen met de OnRoute routesplitter.


Waarom routes splitsen?
Eind maart 2015 is de TomTom Rider 40/400 op de markt gekomen.
Deze nieuwe Rider gaat een stuk intelligenter om met GPX bestanden, dus een hele verbetering voor de gebruikers die graag routes rijden die ze op het internet vinden of bij toertochten krijgen.
Het gebruik van dergelijke routes, of ze nu gemaakt zijn op basis van tracks of routepunten hebben in de Rider echter nog een belangrijk nadeel.

Je moet de route altijd bij het beginpunt van de route starten!
Geen groot probleem wanneer je de route bij een motorclub krijgt, daar zal het startpunt immers altijd bij de club zijn. Wel een probleem wanneer dan halverwege de tocht je de Rider en/of de route om wat voor een reden dan ook een keer opnieuw moet opstarten. Bijvoorbeeld wanneer je tussendoor een keer via een nieuwe opdracht naar een tankstation of restaurant bent gereden. Om de route te kunnen vervolgen zal je altijd weer bij het begin moeten beginnen.

Ook een probleem wanneer je op het internet een schitterend rondje rondom het IJsselmeer hebt gevonden terwijl jij in Notter woont en de maker van de route in Den Helder. Je moet dan eerst naar Den Helder rijden om de route te kunnen starten.
Met de OnRoute routesplitter kun je de route / track in het GPX bestand in een aantal afzonderlijke routes / tracks opsplitsen. Met bijv. vier splits krijg je dan vier tracks die resp. op 0%, 25%, 50% en 75% van het begin van de route/track beginnen; ze lopen allemaal tot aan het einde van de originele route/track.
 
Dus wanneer je een originele route van 200 kilometer in 4 routes hebt gesplitst dan kun je de route beginnen op 0, 50, 100 en 150 kilometer vanaf het oorspronkelijke startpunt. Dus wanneer je er na 110 kilometer achterkomt dat je dringend moet tanken en daar een tankstation voor opzoekt dan kun je de route hervatten door na het tanken route nummer 3 op te starten. De eerste 100 kilometer hoef je niet weer opnieuw te rijden. Ook het rondje IJsselmeer kun je verderop in de route starten.

We hebben TomTom al voor de introductie op de hoogte gebracht van dit toch wel storende gedrag. Er wordt naar gekeken en de verwachting is dat het opgelost kan worden maar tot die tijd kan er ook met deze work-around een deel van de route worden overgeslagen.
Wanneer je bij het gebruik een e-mail adres achterlaat dan houden we je op de hoogte van andere ontwikkelingen op dit gebied (gegarandeerd geen spam berichten).

OnRoute RouteSplitter

Laad een GPX-bestand met één of meerdere track(s) en/of één of meerdere met BaseCamp/MapSource gemaakte route(s).

GPX-bestand: (max. 5 MB)
Aantal splits:  
E-mailadres: (optioneel, we houden je dan op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen mbt TomTom)
   

Noot: de routes/tracks worden gesplitst bij een route/trackpunt, waardoor de lengtes iets kunnen variëren.