De OnRoute® App is gemaakt voor ondernemers die hun gasten op een verrassende manier willen laten genieten van de omgeving. (Recreatie) Ondernemers die mooie routes hebben kunnen deze routes in de OnRoute® App laten opnemen of een afgeleide eigen app laten maken waarin de routes kunnen worden aangeboden. De OnRoute® App werkt heel intuïtief en een handleiding is eigenlijk overbodig. Je kunt direct op pad. Er zijn allerlei features ingebouwd die je misschien niet direct zou verwachten. Ze helpen om je nog meer te laten genieten van de route.

OnRoute® App helpt je de meest prachtige plekken te vinden, waar je anders nooit geweest was!

De ontwikkeling van de app is over gedragen aan de firma BraGis: https://bragis.nl/onroute/

 

Omschrijving
Afbeeldingen
Video's
Specs
F.A.Q.
Voor ondernemers

De OnRoute App is een App voor leuke en spannende fiets- wandel- en vaarroutes. In de routes van de App staat veel handige informatie over de interessante locaties (POI’s) waar je in de buurt komt.

Op je smartphone zie je een kaart van de regio. Op deze kaart is middels een paarse lijn de route aangeduid. Je bent zelf het middelpunt op de kaart en je ziet jezelf op de kaart verplaatsen. OnRoute geeft duidelijke aanwijzingen, zoals ‘Sla rechtsaf op Stationsstraat’.

Zodra er een nieuwe aanwijzing in het beeldscherm verschijnt wordt je door een duidelijk geluidssignaal en/of trilling gewaarschuwd. In het beeldscherm staat dan de routeaanwijzing. Op de routekaart staan symbolen die de bezienswaardigheden aanduiden. Zodra je in de buurt bent klinkt er een geluidsignaal en/of trilsignaal. Door een druk op het symbool verschijnt er informatie over deze bezienswaardigheid in tekst, beeld, audio en video.

Het is een echte navigatie App met veel beleving in de routes.

Highlights van de App:
- De App is geschikt voor iPhone en Android toestellen maar ook voor iPad en Android-tablets
- Eenvoudig en intuïtief in gebruik
- Echte navigatie met route-aanwijzingen
- Echte navigatie naar de start van de route
- Gedetailleerd kaartmateriaal
- Interessante weetjes bij de bezienswaardigheden onderweg.
- Tips voor horeca of streekproducten.
- Foto’s, video’s en teksten over de betreffende POI’s

De routes werken 100 % offline dus:
- geen bijkomende telecomkosten
- geen problemen met bereik
- intelligente software om het batterij verbruik te beperken

Organisaties die over routes beschikken en deze via de App willen aanbieden kunnen contact opnemen via ons contactformulier en hier een handleiding downloaden.

Op dit moment (oktober 2014) is er nog niet veel aanbod van routes maar dit gaat de komende maanden groeien, zodra organisaties de App gaan gebruiken en routes gaan toevoegen.

 

   
   
   

 

 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Downloaden uit de App Store

Zoek in de App Store van je iPhone naar de gratis OnRoute® App en kies voor “installeer”. Er zal dan worden gevraagd om je Apple ID-wachtwoord. Na het ingeven van dit wachtwoord wordt de App automatisch geladen.


Downloaden uit de Google Play Store

Zoek in de Play Store naar de gratis OnRoute® App en druk op installeren.


WiFi

De OnRoute® App is zo gemaakt dat er nadat de routes zijn gedownload geen internet nodig is. De WiFi is dus voor het volgen van de route niet nodig. Voor wat betreft deze App mag WiFi dus uitgeschakeld worden.

GPS

De GPS hebben we nodig om de positie te bepalen, daar ontkomen we dus niet aan.

Schermverlichting

Het scherm van je smartphone is niet primair bedoeld voor gebruik buitenshuis. Hij is daar dus wat minder goed af te lezen. Door de schermverlichting maximaal te zetten wordt de afleesbaarheid buiten beter. Maar de schermverlichting is nu juist één van de grootste energieverbruikers. Voor routes langer dan 3 uur adviseren wij om de schermverlichting niet op maximaal te zetten.

De OnRoute® App heeft de mogelijkheid om via de instellingen het verbruik te minimaliseren. Dat doen wij voornamelijk door automatisch te spelen met de schermverlichting.

Wanneer de schermverlichting op automatisch dimmen staat dan is de verlichting alleen aan wanneer je:
- op minder dan 150 meter van een afslag/POI/eindpunt bent
- tegen de route inrijdt
- van de route afgeweken bent
- de kaart uit de volgstand hebt gehaald (dus als de kaart niet meebeweegt met je positie)
- het menu, de instellingen, het venster met een POI-beschrijving of het venster met de accuwaarschuwing geopend hebt

In de andere gevallen gaat het scherm na 10 seconden uit. Wanneer je op het scherm tikt gaat hij ook gedurende die 10 seconden aan.

Waarschuwing

Om te voorkomen dat je plotseling met een lege accu zit geeft de App een waarschuwing wanneer de resterende accuduur het percentage van 20% heeft bereikt. Bij 5% geven we nog een laatste waarschuwing.

Voor de veel gestelde vragen ga naar onze supportpagina.

Laat je gasten de omgeving beleven met een smartphone.

De OnRoute app voor belevingsroutes te voet, met de fiets, met de auto of met de boot.

- jouw mooiste routes
- makkelijk in gebruik
- duidelijke navigatie
- geen datakosten
- eenvoudig te actualiseren

Presenteer je highlights eigentijds
Als recreatie ondernemer ken je de waarde van de highlights in je omgeving. Met deze highlights (POI’s) kun je jouw omgeving onderscheidend presenteren. Deze highlights hebben aantrekkingskracht op bezoekers, recreanten en toeristen. Rijg deze parels in een route aaneen en gids de gasten door het gebied. Wandelend, fietsend, met de auto of per boot en ze hebben een unieke ervaring.

Maar:
Hoe maak je gasten attent op deze unieke en karakteristieke punten?
Hoe leid je de toeristen rond?
Hoe maak je een bezoek tot een belevenis?
Met een folder?
Met een gids?
Met een GPS?
Of een combinatie?
Met een route-applicatie op een SMARTPHONE kan er heel veel meer en ben je heel flexibel!


Toeristen en recreanten kunnen wat beleven!

Recreanten en toeristen gebruiken steeds vaker een GPS of hun smartphone als navigatie-instrument. Een GPS wijst uitstekend de weg. Maar met een smartphone komen er nog veel meer mogelijkheden beschikbaar. Zo kun je bezoekers onderweg verrassen met filmpjes, foto’s, tekst- en audioberichten. De routes zijn voor gebruikers vrijwel allemaal gratis. Zoals folders en wandelgidsen meestal ook gratis zijn. Als je liever betaald wilt krijgen voor jouw route, dan kan dat ook. Je kunt de prijs zelf bepalen. De OnRoute app is meertalig (vooralsnog Nederlands, Engels, Duits en Frans) dus ook buitenlandse gasten kunnen worden voorzien. Wijzigingen in de route of POI’s zijn snel en eenvoudig door te voeren.

De OnRoute App voor de gast/recreant/toerist
De OnRoute App is een App voor  leuke en spannende fiets- wandel- en vaarroutes. In de routes van de App staat veel handige informatie over de interessante locaties (POI’s) waar je in de buurt komt. Je wordt er automatisch op geattendeerd als je aan het wandelen of fietsen bent. Je krijgt ook suggesties voor horecagelegenheden, picknickplaatsen, musea enzovoort in de buurt.

LEKKER DAGJE UIT!
Met de routes van OnRoute ben je een heerlijk dagje uit. De App wijst je de weg en leidt je rond. Met OnRoute is iedere wandeling anders. Je beleeft wat. Je leert wat. Het is gewoon leuk.
Op je smartphone zie je een kaart van de regio. Op deze kaart is middels een magenta lijn de route aangeduid. Je bent zelf het middelpunt op de kaart en je ziet jezelf op de kaart verplaatsen. OnRoute geeft duidelijke aanwijzingen, zoals ‘Sla rechtsaf op Stationsstraat’.
Zodra er een nieuwe aanwijzing in het beeldscherm verschijnt word je door een duidelijk geluidssignaal en/of trilling gewaarschuwd. In het beeldscherm staat dan de routeaanwijzing. Op de routekaart staan symbolen die de bezienswaardigheden aanduiden. Zodra je in de buurt bent klinkt er een geluidsignaal en/of trilsignaal. Door een druk op het symbool verschijnt er informatie over deze bezienswaardigheid in tekst, beeld, audio en/of video. Het is een echte navigatie App met veel beleving in de routes.

Highlights van de App:
- De App is geschikt voor iPhone en Android toestellen maar ook voor iPad en tablets op basis Android- Eenvoudig en intuïtief in gebruik
- Echte navigatie met route-aanwijzingen
- Meertalig (vooralsnog Nederlands, Engels, Duits en Frans)
- Echte navigatie naar het beginpunt van de route
- Gedetailleerd kaartmateriaal
- Interessante weetjes bij de bezienswaardigheden onderweg
- Tips voor horeca of streekproducten
- Foto’s, video’s en teksten over de betreffende POI’s
- Intelligente software om het batterij verbruik te beperken

De routes werken 100 % offline dus:
- geen bijkomende telecomkosten
- geen problemen met bereik

De OnRoute app voor de ondernemer
Hoe maak je een route voor een App?
Eigenlijk vrij eenvoudig. Ervaring leert, dat er veel kennis beschikbaar is bij opdrachtgevers. Vaak bestaan er al routes, op papier of al in GPS formaat. Hieraan kan nog extra informatie worden toegevoegd. Met bestaande foto’s, filmpjes en teksten komen we vaak al een heel eind. Het is een kwestie van de database vullen. Hieruit haalt OnRoute de informatie en toont deze onderweg aan de wandelaar, fietser of in de auto of boot. Makkelijker kan het niet! Wanneer de routes kant-en-klaar worden aangeleverd dan kunnen ze in de OnRoute app geplaatst worden voor slechts € 50,-. Iedere route komt automatisch in de OnRoute App. Zo maakt jouw route deel uit van een landelijk platform.  Wanneer je meerdere routes hebt dan is het mogelijk om ze te laten groeperen onder 1 zoekterm, bijvoorbeeld de naam van de organisatie of streek.

Eigen beleid. Eigen promotie.
Sommige opdrachtgevers maken veel routes. Dan kan het interessant worden om een eigen RouteApp te maken. Je profiteert dan van de functionaliteit van de OnRoute App, zonder daar hoge investeringen voor te doen. De OnRoute app in de eigen huisstijl met de eigen set routes kan al gemaakt worden voor € 2500,- Euro. Het is ook mogelijk om gebruikers een vergoeding voor de app of routes te vragen. Of je kunt horeca, musea of fiets verhuurder die als POI worden opgenomen laten participeren in de kosten. Zo ben je vrij om de investering terug te verdienen.
Door gebruik te maken van het OnRoute® platform verzekeren organisaties zich van een zeer klantvriendelijk systeem met veel beleving. Een platform dat voortdurend wordt doorontwikkeld en onderhouden. Routewijzigingen kunnen eenvoudig worden doorgevoerd en je bent ervan verzekerd dat de routes ook functioneren op nieuwe generatie telefoons. De OnRoute® routes zijn enorm gebruikersvriendelijk en zitten vol beleving. Deze gebruiksvriendelijkheid heeft vooral te maken met de speciale software die door OnRoute® is ontwikkeld voor het wandelen, fietsen, varen en toeren in combinatie met leuke bezienswaardigheden.
De software functioneert 100 % offline. Dit betekent geen bijkomende telecomkosten of problemen met bereik. Ook wordt de batterij van de smartphone op een intelligente manier gespaard. Het kaartmateriaal is topografisch materiaal. Dit materiaal is gedetailleerd en werkt eveneens offline, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld GoogleMaps.

Kosten voor de ondernemer/organisatie

  • Kant-en-klare route toevoegen aan de standaard OnRoute app € 50,-

    (database en server kosten € 25,- per jaar per route incl. 1 x actualisatie)

  • Setup voor eigen groep routes in de OnRoute app € 100,-
  • Eigen app in huisstijl op basis van de OnRoute app € 2500,-

    (Updates, onderhoud, beschikbaarheid in appstores, aanpassingen aan nieuwe telefoonversies € 1000,- per jaar)  


Maatwerk is mogelijk. Wij maken graag een offerte!

Voorbeelden van de OnRoute app in de eigen huisstijl: