De nieuwe OnRoute Motorkaart 2017/2018 is nog verder uitgebreid, met nog meer mooie wegen en nog meer nuttige punten. Eén klein nadeel wat hier aan zit is dat het voor de 'oudere' generatie toestellen niet mogelijk is de gehele West-Europa versie van de motorkaart in één keer op een SD-kaartje te zetten.

De oplossing die we daarvoor hebben, is dat je Finland als apart bestand kunt downloaden zodat je alsnog kunt genieten van de mooie wegen daar.

Je kunt dit handmatig doen of als je er niet zo bedreven in bent via het programma JDM van JaVaWa.

Welke toestellen betreft het?

De Garmin toestellen die niet met aangepaste bestandnamen overweg kunnen, denk aan:

- Zumo 210/220

- Zumo 550

- Zumo 660

De 2017/2018 OnRoute Motorkaart op microSD is voor deze toestellen uitgebracht zonder Finland.

Wil je dus alsnog Finland hebben, dan is dat geen probleem! Download het bestand met Finland en plaats hem op je toestel (of een ander leeg SD kaartje).

 

Werkwijze handmatig

LET OP: het bestand wat je download heeft dezelfde naam als het bestand wat al op de microSD kaart staat. Zet het bestand dus niet op je microSD kaart want dan zal Finland de rest van Europa overschrijven en dat wil je niet!

Download het gmapsupp.img bestand, welke Finland bevat via deze LINK

Kopieer het gedownloade bestand dan op het interne geheugen van je toestel in de map Garmin.

Je zult nu zien dat je op je toestel onder Instellingen -> Kaart -> Kaartinfo Finland er bij krijgt. Wil je het dubbelchecken? Zoom dan uit op de kaart, schuif naar Finland en zoom weer in.

Werkwijze via JDM

Je kunt ook het programma Javawa Device Manager (kortweg JDM) van JaVaWa gebruiken.

Ben je niet helemaal zeker van je zaak dan biedt het programma JDM naast de mogelijkheid om kaart op je toestel te plaatsen, ook de mogelijk om via de knop "Backup" een backup van je toestel en/of SD-kaart te maken, zodat je altijd weer terug kunt naar je originele bestanden.

Start JDM op, druk op de knop Installeer, kies het gedownloade bestand in stap 1.

In stap 2 kies je voor je toestel (niet de Motorkaart SD-kaart!) en klik op OK.