Hieronder vindt u de meeste gestelde vragen over de OnRoute Motorkaart 2013/2014 SD-versie.

Mocht uw vraag er niet tussen staan kijk dan op onze supportpagina.

 

Het toestel meldt dat kaarten niet ontgrendeld of geauthenticeerd zijn

De OnRoute Motorkaart SD-versie is ontgrendeld voor de SD-kaart waarop het geleverd is.
Als je een melding krijgt dat de kaart niet ontgrendeld is, is er een probleem met de beveiliging. Dit kan verschillende redenen hebben.

 • De OnRoute kaart is ontgrendeld voor de SD-kaart waarop het geleverd is. Dit houd in dat de kaart niet over te zetten is naar een andere SD-kaart. Gebruik de kaart alleen vanaf de originele SD-kaart.
 • Als de kaart geupdate is, kan dat ook tot gevolg hebben dat de kaart niet meer ontgrendeld is, afhankelijk van de oorspronkelijke versie. Neem in dat geval contact met ons op.
 • Bestanden op de SD-kaart zijn verwijderd, beschadigd of aangepast. Soms is dat te verhelpen door deze update uit te voeren (in het tabblad updates). Neem anders contact met ons op.
 • De firmware van de GPS is vernieuwd. Installeer dan ook deze update (in het tabblad updates) van de OnRoute Motorkaart.

Kaarten worden niet getoond in Basecamp

De eerste keer kan het een tijd duren voordat de OnRoute kaart daadwerkelijk getoond wordt in Basecamp. Dit is een kwestie van geduld.
Laat simpelweg Basecamp gestart en het de SD-kaart op de computer aangesloten (direct of via toestel).

Het kan soms voorkomen dat de OnRoute Motorkaart SD-versie niet getoond wordt door Basecamp. Dit is redelijk eenvouding aan te passen met behulp van het programma Javawa Device Manager.

Javawa Device Manager is hier hier te downloaden en installeren.
Zorg dat de SD-kaart op de computer aangesloten is, direct of via de GPS.
Basecamp moet afgesloten zijn. Start Javawa Device Manger.
De geheugenkaart zal herkend worden, klik op "Beheer kaarten" bij de SD-kaart.
Selecteer de OnRoute Motorkaart en klik op "Zichtbaar in BC". Achter de vermelding van de OnRoute Motorkaart verschijnt een geel icoon van Basecamp.
Nu zal Basecamp de kaart uit kunnen lezen.

Instellingen van het navigatie-toestel

Verschillende toestellen hebben verschillende opties. Dit zal per toestel bekeken moeten worden.
In veel gevallen zal de OnRoute Motorkaart op een Garmin Zumo worden gebruikt worden. Bij veel toestellen zijn vergelijkbare instellingen te vinden.

Zoals de naam van de kaart aangeeft is de kaart ontworpen voor gebruik tijdens motorrijden. Dit betekend dat deze kaart bij voorkeur mooie wegen zal gebruiken.
Om het beste resultaat te bereiken, zet bij de te vermijden opties de snelwegen vermijden niet aan, en tolwegen vermijden wel.
Van de overige opties bij de te vermijden opties is het verstandig zo min mogelijk aan te vinken. Bij twijfel een optie dus niet aanvinken.

Als er meerdere kaarten op het toestel geïnstalleerd zijn, schakel dan alleen de gewenste kaart in. De overige kaarten schakel je uit.
Uitzondering hierop zijn de basiskaarten (Basemap) en hoogtekaarten (DEM), deze laat je altijd ingeschakeld.

Het verschil tussen de SD-versie en CD-/DVD- /download-versie

De Onroute kaarten zijn er in twee versies: Voorgeïnstalleerd op een SD-kaart of een versie die te instelleren is op een computer.
De versie die op de computer te installeren is kan geleverd worden op CD, DVD of als download. Wat mogelijk is hangt af van de Onroute kaart.
Beide versies hebben voor- en nadelen. Hier wat eigenschappen op een rij:


SD-versie:

 • Deze kaart wordt voorgeïnstalleerd op een SD-kaart geleverd. Deze plaats je in het toestel en is direct klaar voor gebruik.
 • Deze kaart is ontgrendeld voor de SD-kaart waarop het geleverd is. Dit heeft twee gevolgen:
  • Omdat de kaart ontgrendeld is voor de SD-kaart, kan de geheugenkaart uit het navigatie-toestel genomen worden, in een ander toestel geplaatst worden.
  • Omdat de kaart ontgrendeld is voor de SD-kaart, kunnen de gegevens niet overgezet worden naar een andere SD-kaart en daar gebruikt worden.
 • Deze kaart is niet te combineren met andere kaarten op de SD-kaart.
 • Deze kaart is primair bedoelt voor gebruik in het toestel. Basecamp kan de kaart uitlezen vanaf de SD-kaart en de kaart tonen, zolang de SD-kaart (bijvoorbeeld via toestel) op de computer aangesloten is. Dit is langzamer als een kaart die op de computer geïnstalleerd is
CD-, DVD- of download versie

 • Deze kaart wordt eerst op de computer geïnstalleerd. Van daaruit is de kaart over te zetten naar het toestel of een geheugenkaart
 • Tijdens de installatie wordt de kaart gekoppeld aan één specifiek toestel.
 • Bovenstaande heeft twee gevolgen:
  • Er kan zelf gekozen worden welke geheugenkaart gebruikt wordt. Er kan dus een SD-kaart met voldoende ruimte voor andere zaken gebruikt worden. (let op beperkingen van het toestel)
  • Meerdere kaarten kunnen eenvoudig gecombineerd worden en samen op één geheugenkaart worden gezet.
 • Deze kaart is bedoelt als er ook op de computer routes gepland worden

end faq