Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. Europa telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!

- vind als vanzelf de mooiste motorweggetjes
- zowel in toestel als in BaseCamp te gebruiken
- super eenvoudig in gebruik; voorgeinstalleerd op mSD
- geschikt voor alle Garmin GPS-toestellen

De OnRoute Motorkaart is te koop bij de winkels van WayPoint of beschikbaar als download; KLIK HIER

 

Omschrijving
Afbeeldingen
Video's
Specs
F.A.Q.
Updates

Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. Europa telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!

Dat is heel eenvoudig met de OnRoute Motorkaart. Je plaatst gewoon het mSD kaartje in je toestel, geen verder installatie nodig. In het toestel selecteer je de motorkaart in plaats van de 'standaard' wegenkaart. Je geeft je bestemming aan en het resultaat is automatisch een mooie route! Alsof hij bedacht werd door de tourcommissaris van de lokale motorclub! En uiteraard kun je je routes ook op de computer voorbereiden middels het programma BaseCamp.

Hoe weet de OnRoute Motorkaart wat de mooie wegen zijn? Om de motorkaart te maken zijn honderd-duizenden kilometers aan bestaande motorroutes 'over elkaar gelegd'. Na opschonen en ontdubbelen hebben we op grond daarvan de 'groene wegen' aangewezen. Om het netwerk compleet te maken hier en daar aangevuld met extra wegen, met voorkeur voor de kleine wegen met veel bochten, zoveel mogelijk grenzend aan bos en water. Rij je in een stad, dan zal de motorkaart proberen je daar zo snel mogelijk uit te halen.

De OnRoute Motorkaart 2013/2014 mSD:

- dè manier om zelfs in onbekend gebied de mooiste wegen te vinden
- super-makkelijk in gebruik
- voorgeinstalleerd op mSD en niet toestel gebonden

Kwestie van geheugenkaartje plaatsen, in het toestel de OnRoute Motorkaart selecteren, en het toestel berekent automatisch een mooie route.

De OnRoute Motorkaart is te koop bij de winkels van WayPoint of beschikbaar als download; KLIK HIER

Voor openingstijden en adressen zie de contactpagina van WayPoint.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Om een indruk te hebben van hoe de motorkaart werkt daarom wat afbeeldingen van hoe de kaart er in de praktijk uitziet, en wat nu eigenlijk het verschil is met de wegenkaart.

1

2

3

4

De meeste mensen die met de OnRoute motorkaart werken hebben een toestel waarop de 'City Navigator' wegenkaart standaard meegeleverd wordt. En als je je toestel instelt op 'vermijd snelwegen' krijg je daarmee ook al vaak een best aardige route.

Toch zullen dan meestal de grotere doorgaande wegen gekozen worden (en daarmee automatisch ook veel verkeer). De motorkaart heeft heel andere voorkeuren. Ter illustratie onderstaande route (even op de PC gemaakt), van Maaseik naar Maasmechelen.

5

De Roze lijn is de route die City Navigator berekent. De gele lijn is wat de motorkaart er van maakt.

Jazeker: City Navigator is met 17,6 kilometer een stuk efficienter dan de Motorkaart, die op 23,4 uitkomt. Sterker: de motorkaart zal je bijna altíjd laten omrijden! Het gaat je immers om de route zèlf, en niet om de bestemming.

In de praktijk zal overigens vaak blijken dat die motorkaartroute amper extra tijd kost: minder verkeer, minder bebouwde kom, minder verkeerslichten. BaseCamp voorspelt dat de motorkaart-route slechts 20 seconden langer duurt! (maar dat ligt allicht ook aan je rijstijl, en is niet waar het om gaat).

Ondertussen heb je wèl een mooi ritje gemaakt, getuige ook het beeld in Google-Earth:

6

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

De OnRoute Motorkaart 2013/2014 is in 2 varianten te koop:

1. Benelux versie

2. Midden Europa versie (Benelux + Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland (DACH) + Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal (FIEP)).

Let op:
De licentie is gekoppeld aan het mSD kaartje en is daardoor in meerdere toestellen te gebruiken.

Belangrijk:
Om routes te kunnen maken op de computer met behulp van de mSD-kaart, hoeft u alleen het toestel of mSD-kaart aan te sluiten op de computer en BaseCamp te starten. BaseCamp zal de kaart uitlezen en weergeven op het scherm van de computer.

Beschikt u niet over BaseCamp dan kunt u via www.garmin.nl/basecamp het programma BaseCamp downloaden.


Welke toestellen:
De OnRoute motorkaart werkt samen met alle Garmin toestellen die routes kunnen berekenen. Bij oudere types kan het voorkomen dat de grafische weergave niet optimaal is; dit is niet van invloed op de routeberekening.
De OnRoute motorkaart werkt ALLEEN met Garmin-toestellen.

Het kan voorkomen dat de kaart fouten bevat. Bijvoorbeeld doordat er nieuwe wegen zijn gekomen of doordat sommige wegen niet toegankelijk zijn voor motorrijders. Geef op die momenten het gezond verstand de voorrang en kies een andere weg. Het toestel zal vanzelf herberekenen en een alternatieve mooie route aanbieden.

Voor de veel gestelde vragen ga naar onze supportpagina.

Update 2.12 OnRoute Motorkaart Benelux & DACH

Voor de OnRoute Motorkaart 2013/2014 Benelux & DACH is een update beschikbaar.

Belangrijke wijzigingen in deze update:

- toevoegingen van extra Points Of Interest, met name in het DACH gebied (bijvoorbeeld Bikertreff-punten)
- aanpassingen van grensovergangen tussen de Benelux en DACH kaart. Op de hogere wegklasse ging dit al prima, echter we hebben ook diverse lagere wegklasse opengezet en zodoende meerdere mogelijkheden gecreëerd om de grens over te gaan tussen Nederland en Duitsland
- delen van het motornetwerk toegevoegd (bijvoorbeeld de Posbank)

Voor de Benelux (m)SD kaart gebruikers:

Download hier een nieuw IMG bestand en vervang het huidige gmapsupp.img bestand wat op het (m)SD-kaartje in de map Garmin staat, met de nieuw gedownloade.
LET OP: alleen het IMG bestand vervangen, de andere bestanden laten staan.

Voor de Midden-Europa (m)SD kaart gebruikers:

Download hier een nieuw IMG bestand en vervang het huidige gmapsupp.img bestand wat op het (m)SD-kaartje in de map Garmin staat, met de nieuw gedownloade.
LET OP: alleen het IMG bestand vervangen, de andere bestanden laten staan.