logo 1011bnl

DEZE KAART IS INMIDDELS GEUPDATE!

Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. De Benelux telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!

- vind als vanzelf de mooiste motorweggetjes
- zowel in toestel als in BaseCamp te gebruiken
- geschikt voor alle Garmin GPS-toestellen

De OnRoute Motorkaart is te koop bij de winkels van WayPoint of beschikbaar als download; KLIK HIER

 

Omschrijving
Afbeeldingen
Video's
Specs
F.A.Q.
Updates

Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. Europa telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!


Dat is heel eenvoudig met de OnRoute Motorkaart. Je plaatst de cd in je computer (Mac of Windows) installeert de kaart en draagt hem via BaseCamp over naar je toestel. In het toestel selecteer je de motorkaart in plaats van de 'standaard' wegenkaart. Je geeft je bestemming aan en het resultaat is automatisch een mooie route! Alsof hij bedacht werd door de tourcommissaris van de lokale motorclub! En uiteraard kun je je routes ook op de computer voorbereiden middels het programma BaseCamp.

Hoe weet de OnRoute Motorkaart wat de mooie wegen zijn? Om de motorkaart te maken zijn tien-duizenden kilometers aan bestaande motorroutes 'over elkaar gelegd'. Na opschonen en ontdubbelen hebben we op grond daarvan de 'groene wegen' aangewezen. Om het netwerk compleet te maken hier en daar aangevuld met extra wegen, met voorkeur voor de kleine wegen met veel bochten, zoveel mogelijk grenzend aan bos en water. Rij je in een stad, dan zal de motorkaart proberen je daar zo snel mogelijk uit te halen.

De OnRoute Motorkaart 2010/2011 Benelux:

- dè manier om zelfs in onbekend gebied de mooiste wegen te vinden
- super-makkelijk in gebruik
- ook te installeren op je computer zonder dat je je toestel aangesloten hoeft te houden

Kwestie van in het toestel de OnRoute Motorkaart selecteren, bestemming invoeren en het toestel berekent automatisch een mooie route.

De OnRoute Motorkaart is te koop bij de winkels van WayPoint 

Voor openingstijden en adressen zie de contactpagina van WayPoint.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Om een indruk te hebben van hoe de motorkaart werkt daarom wat afbeeldingen van hoe de kaart er in de praktijk uitziet, en wat nu eigenlijk het verschil is met de wegenkaart.

1

2

3

4

De meeste mensen die met de OnRoute motorkaart werken hebben een toestel waarop de 'City Navigator' wegenkaart standaard meegeleverd wordt. En als je je toestel instelt op 'vermijd snelwegen' krijg je daarmee ook al vaak een best aardige route.

Toch zullen dan meestal de grotere doorgaande wegen gekozen worden (en daarmee automatisch ook veel verkeer). De motorkaart heeft heel andere voorkeuren. Ter illustratie onderstaande route (even op de PC gemaakt), van Maaseik naar Maasmechelen.

5

De Roze lijn is de route die City Navigator berekent. De gele lijn is wat de motorkaart er van maakt.

Jazeker: City Navigator is met 17,6 kilometer een stuk efficienter dan de Motorkaart, die op 23,4 uitkomt. Sterker: de motorkaart zal je bijna altíjd laten omrijden! Het gaat je immers om de route zèlf, en niet om de bestemming.

In de praktijk zal overigens vaak blijken dat die motorkaartroute amper extra tijd kost: minder verkeer, minder bebouwde kom, minder verkeerslichten. BaseCamp voorspelt dat de motorkaart-route slechts 20 seconden langer duurt! (maar dat ligt allicht ook aan je rijstijl, en is niet waar het om gaat).

Ondertussen heb je wèl een mooi ritje gemaakt, getuige ook het beeld in Google-Earth:

6

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

Let op:
Licentie is geldig voor één toestel. Voor het (eenmalig) ontgrendelen van de kaart is een internetverbinding vereist.
 
Belangrijk:
Om de CD-versie van de OnRoute Motorkaart te kunnen gebruiken (en dus ook op de PC routes te kunnen maken) MOET op de PC het programma Garmin BaseCamp aanwezig zijn.
 
Beschikt u niet over BaseCamp dan kunt u via www.garmin.nl/basecamp het programma BaseCamp downloaden. Voor toestellen die beschikken over een (micro)SD kaartslot is het ook mogelijk de motorkaart voorgeinstalleerd op een (micro)SD geheugenkaart aan te schaffen.
 
Welke toestellen:
De OnRoute motorkaart werkt samen met alle Garmin toestellen die routes kunnen berekenen. Bij oudere types kan het voorkomen dat de grafische weergave niet optimaal is; dit is niet van invloed op de routeberekening.
De OnRoute Motorkaart werkt ALLEEN met Garmin-toestellen.

Ook van belang is dat het toestel voldoende geheugenruimte heeft voor de Motorkaart. De motorkaart Benelux heeft een totale omvang van zo'n 200 Mb.

Het kan voorkomen dat de kaart fouten bevat. Bijvoorbeeld doordat er nieuwe wegen zijn gekomen of doordat sommige wegen niet toegankelijk zijn voor motorrijders. Geef op die momenten het gezond verstand de voorrang en kies een andere weg. Het toestel zal vanzelf herberekenen en een alternatieve mooie route aanbieden.

Voor de veel gestelde vragen ga naar onze supportpagina.

Update Versie 1.02b
Garmin heeft veranderingen aangebracht in de kopieerbeveiliging van de Garmin-kaarten. Als gevolg daarvan kan het voorkomen dat ineens de OnRoute-kaarten geblokkeerd zijn.

Al enige tijd was daarvoor een tijdelijke oplossing beschikbaar via een patch; inmiddels is er een structurele oplossing.

Die betekent:
- update downloaden
- nieuwe unlockcode aanvragen en invoeren in MapSource of BaseCamp
- kaarten opnieuw laden naar het toestel

Voor het aanvragen van een nieuwe unlockcode heb je je registratiecode nodig. Die staat in de OnRoute CD-verpakking.

Klik hier om de update te starten