2017logo

Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. Europa telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!

- vind als vanzelf de mooiste motorweggetjes
- zowel in toestel als in BaseCamp te gebruiken
- super eenvoudig in gebruik; voorgeinstalleerd op microSD
- geschikt voor de meeste Garmin GPS-toestellen
- verkrijgbaar als Benelux of West-Europa

De OnRoute Motorkaart is bij de winkels van WayPoint aan te schaffen.

 

Omschrijving
Afbeeldingen
Verschillen
F.A.Q.
Updaten

Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. Europa telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!

Dat is heel eenvoudig met de OnRoute Motorkaart. Je plaatst gewoon het microSDkaartje in je toestel, geen verdere installatie nodig. In het toestel selecteer je de motorkaart in plaats van de 'standaard' wegenkaart. Je geeft je bestemming aan en het resultaat is automatisch een mooie route! Alsof hij bedacht werd door de tourcommissaris van de lokale motorclub! En uiteraard kun je je routes ook op de computer voorbereiden middels het programma BaseCamp.

Hoe weet de OnRoute Motorkaart wat de mooie wegen zijn? Om de motorkaart te maken zijn honderd-duizenden kilometers aan bestaande motorroutes 'over elkaar gelegd'. Na opschonen en ontdubbelen hebben we op grond daarvan de 'groene wegen' aangewezen. Om het netwerk compleet te maken hier en daar aangevuld met extra wegen, met voorkeur voor de kleine wegen met veel bochten, zoveel mogelijk grenzend aan bos en water. Rij je in een stad, dan zal de motorkaart proberen je daar zo snel mogelijk uit te halen.

De OnRoute Motorkaart 2017/2018 microSD:2017klein

- dè manier om zelfs in onbekend gebied de mooiste wegen te vinden
- super-makkelijk in gebruik
- voorgeinstalleerd op microSDen niet toestel gebonden

De OnRoute motorkaart is beschikbaar in 2 varianten. Eén met alleen de Benelux en één voor West-Europa.

Kwestie van geheugenkaartje plaatsen, in het toestel de OnRoute Motorkaart selecteren, en het toestel berekent automatisch een mooie route!

 

Samenvatting van de unieke features van de OnRoute Motorkaart 2017
  • De kaart is gebaseerd op de meest recente gegevens/verkeerssituaties (input TomTom). M.a.w. rijrichtingen, straatnamen, nieuwe wegen en connecties zijn geupdatet.
  • Het unieke netwerk is opnieuw bekeken en geupdatet. Hiervoor is in de versie 2017/2018 gebruikt gemaakt van honderden nieuwe motorroutes van o.a. MotoPlus.
  • In totaal is er 50.000 km vernieuwd netwerk toegevoegd ten opzichte van 2015.
  • Het totale motornetwerk is daarmee in West-Europa 1.734.000 km geworden

 

2017scrn1

2017scrn2

 

Om de verschillen tussen de diverse bochtige en kronkel opties van Garmin en TomTom te laten zien hebben we een aantal screenshots van A naar B routes gemaakt.

Het gaat hier om de verschillen tussen een Garmin Zumo 395LM en de TomTom Rider 410.

De Gamin hebben we op 2 manieren getest. Uiteraard met de OnRoute Motorkaart (met de juiste instellingen) maar ook met de 'avontuurlijke route' van Garmin zelf en dan met de schuifjes maximaal naar rechts, dus voorkeur voor kleine weggetjes, zoveel mogelijk bochten en zoveel mogelijk hoogteverschil.

Zumo 395LM instellingen

Dit leidt tot het volgende resultaat met een route van Vessem naar Arnhem:

arnhem totaal

Rijden we iets verder, van Vessem naar Notter, dan worden de verschillen tussen de toestellen (met name de Garmin met of zonder motorkaart) nog groter:

notter totaal

Je ziet dat de Garmin (met avontuurlijke route) en de TomTom Rider (met kronkelwegen) nagenoeg hetzelfde doen.

De Garmin met motorkaart geeft een veel kronkeligere route. Als we inzoomen op de route rondom Eindhoven, zie je zelfs dat de TomTom daar dwars doorheen gaat:

notter totaal detail

Een soort gelijk effect zien we als we van Vessem naar Moordrecht rijden.

De Garmin met avontuurlijke route gaat dwars door Tilburg en Breda om vervolgens via Zeeland, door Rotterdam in Moordrecht aan te komen.

Daar waar de TomTom nog enigzins de steden vermijd en alleen de rand van Tilburg meepakt, is deze route redelijk recht toe, recht aan.

moordrecht totaal

moordrecht totaal detail

Een zelfde effect zien we optreden als we van Vessem naar Hilversum willen. De Garmin met avontuurlijke route stuurt ons zelfs via Duitsland, en de TomTom gaat in een redelijk rechte streep naar Hilversum. Terwijl de Garmin met motorkaart ons een mooie kronkelige route om Utrecht heen voorschotelt.

hilversum totaal

hilversum totaal detail

Als laatste voorbeeld een route naar onze oosterburen in Cochem:

cochem totaal

 

 

De meest gestelde vraag die we krijgen is: "Wat zijn nu de beste instellingen?"

Daar kunnen we kort over zijn, zet bij je navigatie-instellingen de routevoorkeur op "snellere tijd" en zet bij vermijdingen een vinkje bij "tolwegen vermijden"  en bij "u-bochten vermijden" (eventueel een vinkje bij "onverhard wegen"). Dat vinkje bij vermijd tolwegen is er juist voor dat de motorkaart de mooie wegen gaat kiezen, het overige (niet mooie) wegennet hebben we tolweg genoemd.

Verder hoef je helemaal geen vermijdinginstellingen te doen, dat regelt de motorkaart voor je. Sterker nog als je wel zaken laat vermijden als bijvoorbeeld "snelweg", dan kan het zijn dat de motorkaart je net niet op die mooiste weggetjes stuurt.

Let wel; bij de Zumo 39x/59xLM kun je soms de melding krijgen dat het niet mogelijk is om "tol te vermijden op deze route". Zeker als je een adres ingevuld hebt, dan moet het maar net zo zijn dat dit adres aan het motornetwerk ligt. Ligt dat adres niet aan het motornetwerk, dan zal de kaart je er toch naartoe navigeren, maar pakt dan een klein stukje 'gewone weg', en die hadden we tolweg genoemd!

Als je toestel profielen ondersteunt, selecteer dan altijd het motorprofiel.

Voor meer veel gestelde vragen ga naar onze supportpagina.

Ben je al in het bezit van de OnRoute Motorkaart? Schaf nu een update aan!


De in 2010 geïntroduceerde en zeer succesvolle OnRoute motorkaart is nu opnieuw verbeterd!

 

Ben je reeds in het bezit van de OnRoute motorkaart en wil je deze updaten naar de V5? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden.

Indien je de kaart hebt aangeschaft na 1 januari 2019 dan is update gratis, dit zal in het update proces gecontroleerd worden.

Je hebt de Download/DVD-versie?

De download of DVD versie, ongeacht welke regio of versie je hebt, wordt altijd geupdate naar West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

Je hebt de (m)SD-versie?

Heb je Benelux, Midden-Europa of West-Europa? Dan kun je deze updaten, je krijgt dan altijd West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

end faq