Alweer de 5de editie van de OnRoute Motorkaart. Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. Europa telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!

- vind als vanzelf de mooiste motorweggetjes
- zowel in toestel als in BaseCamp te gebruiken
- super eenvoudig in gebruik; voorgeinstalleerd op microSD
- geschikt voor de meeste Garmin GPS-toestellen

De OnRoute Motorkaart is bij de winkels van WayPoint of als download aan te schaffen.

 

Omschrijving
Afbeeldingen
Verschillen
Specs
F.A.Q.
UPDATES

Als motorrijder wil je helemaal niet zo snel mogelijk van A naar B, maar juist een mooie route rijden. Europa telt vele prachtige wegen, maar zie ze maar eens te vinden!

Dat is heel eenvoudig met de OnRoute Motorkaart. Je plaatst gewoon het microSD kaartje in je toestel, geen verdere installatie nodig. In het toestel selecteer je de motorkaart in plaats van de 'standaard' wegenkaart. Je geeft je bestemming aan en het resultaat is automatisch een mooie route! Alsof hij bedacht werd door de tourcommissaris van de lokale motorclub! En uiteraard kun je je routes ook op de computer voorbereiden middels het programma BaseCamp.

Hoe weet de OnRoute Motorkaart wat de mooie wegen zijn? Om de motorkaart te maken zijn honderd-duizenden kilometers aan bestaande motorroutes 'over elkaar gelegd'. Na opschonen en ontdubbelen hebben we op grond daarvan de 'groene wegen' aangewezen. Om het netwerk compleet te maken hier en daar aangevuld met extra wegen, met voorkeur voor de kleine wegen met veel bochten, zoveel mogelijk grenzend aan bos en water. Rij je in een stad, dan zal de motorkaart proberen je daar zo snel mogelijk uit te halen.

De OnRoute Motorkaart V5 op microSD:blister klein v5

- dè manier om zelfs in onbekend gebied de mooiste wegen te vinden
- super-makkelijk in gebruik
- voorgeinstalleerd op microSD en niet toestel gebonden

De OnRoute motorkaart heeft dekking in West-Europa.

Kwestie van geheugenkaartje plaatsen, in het toestel de OnRoute Motorkaart selecteren, en het toestel berekent automatisch een mooie route!

 

Samenvatting van de unieke features van de OnRoute Motorkaart V5
  • De kaart is gebaseerd op de meest recente gegevens/verkeerssituaties (Q4 2018/Q1 2019). M.a.w. rijrichtingen, straatnamen, nieuwe wegen en connecties zijn geupdatet.
  • Het unieke netwerk is opnieuw bekeken en geupdatet. Hiervoor is in de V5 gebruikt gemaakt van nieuwe motorroutes die in 2017 en 2018 gemaakt zijn.
  • Het totale motornetwerk van de OnRoute Motorkaart V5 beslaat 1.767.217 kilometer, dit is bijna 38.000 km netwerk meer dan de voorgaande versie.
  • Ook is er bijna 200.000 kilometer aan netwerk vernieuwd ten opzichte van de 2017 versie van de OnRoute Motorkaart.
  • Daarnaast is ook de lay-out van de kaart een klein beetje gewijzigd, zodat de kaart nog beter en mooier leesbaar is op diverse toestellen.

 

2017scrn1

2017scrn2

 

Om de verschillen tussen de diverse bochtige en kronkel opties van Garmin en TomTom te laten zien hebben we een aantal screenshots van A naar B routes gemaakt.

Het gaat hier om de verschillen tussen een Garmin Zumo 396LM en de TomTom Rider 550.

De Gamin hebben we op 2 manieren getest. Uiteraard met de OnRoute Motorkaart (met de juiste instellingen) maar ook met de 'avontuurlijke route' van Garmin zelf en dan met de schuifjes maximaal naar rechts, dus voorkeur voor kleine weggetjes, zoveel mogelijk bochten en zoveel mogelijk hoogteverschil.

 

Route Vessem - Assen

Assen

Route Vessem - Blankenberghe

Blakenberghe

Route Vessem - Nijmegen

Nijmegen

Route Vessem - Spa

Spa

 

 

De OnRoute Motorkaart V5 bevat de landen van West-Europa:

Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Denemarken, Groot-Brittanie, Ierland, Noorwegen, Zweden en Finland.

dekking

Let op:
De licentie is gekoppeld aan het microSD kaartje en is daardoor in meerdere toestellen te gebruiken.

Belangrijk:
Om routes te kunnen maken op de computer met behulp van de microSD-kaart, hoeft u alleen het toestel of microSD-kaart aan te sluiten op de computer en BaseCamp te starten. BaseCamp zal de kaart uitlezen en weergeven op het scherm van de computer.

Beschikt u niet over BaseCamp dan kunt u via www.garmin.nl/basecamp het programma BaseCamp downloaden.


Welke toestellen:
De OnRoute motorkaart werkt samen met alle Garmin toestellen die routes kunnen berekenen. Bij oudere types kan het voorkomen dat de grafische weergave niet optimaal is; dit is niet van invloed op de routeberekening.
De OnRoute motorkaart werkt ALLEEN met Garmin-toestellen.

Het kan voorkomen dat de kaart fouten bevat. Bijvoorbeeld doordat er nieuwe wegen zijn gekomen of doordat sommige wegen niet toegankelijk zijn voor motorrijders. Geef op die momenten het gezond verstand de voorrang en kies een andere weg. Het toestel zal vanzelf herberekenen en een alternatieve mooie route aanbieden.

De meest gestelde vraag die we krijgen is: "Wat zijn nu de beste instellingen?"

Daar kunnen we kort over zijn, zet bij je navigatie-instellingen de routevoorkeur op "snellere tijd" en zet bij vermijdingen een vinkje bij "tolwegen vermijden"  en bij "u-bochten vermijden" (eventueel een vinkje bij "onverharde wegen"). Dat vinkje bij vermijd tolwegen is er juist voor dat de motorkaart de mooie wegen gaat kiezen, het overige (niet mooie) wegennet hebben we tolweg genoemd.

Verder hoef je helemaal geen vermijdingsinstellingen te doen, dat regelt de motorkaart voor je. Sterker nog als je wel zaken laat vermijden als bijvoorbeeld "snelweg", dan kan het zijn dat de motorkaart je net niet op die mooiste weggetjes stuurt.

Let wel; bij de Zumo 39x/59xLM kun je soms de melding krijgen dat het niet mogelijk is om "tol te vermijden op deze route". Zeker als je een adres ingevuld hebt, dan moet het maar net zo zijn dat dit adres aan het motornetwerk ligt. Ligt dat adres niet aan het motornetwerk, dan zal de kaart je er toch naartoe navigeren, maar pakt dan een klein stukje 'gewone weg', en die hadden we tolweg genoemd!

Als je toestel profielen ondersteunt, selecteer dan altijd het motorprofiel.

Voor meer veel gestelde vragen ga naar onze supportpagina.

Ben je al in het bezit van een oudere versie van de OnRoute Motorkaart? Schaf nu een update aan!


De in 2010 geïntroduceerde en zeer succesvolle OnRoute motorkaart is nu opnieuw verbeterd!

 

Ben je reeds in het bezit van de OnRoute motorkaart en wil je deze updaten naar de V5? Bekijk dan hieronder de mogelijkheden.

Indien je de kaart hebt aangeschaft na 1 januari 2019 dan is update gratis, dit zal in het update proces gecontroleerd worden.

Je hebt de Download/DVD-versie?

De download of DVD versie, ongeacht welke regio of versie je hebt, wordt altijd geupdate naar West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

Je hebt de (m)SD-versie?

Heb je Benelux, Midden-Europa of West-Europa? Dan kun je deze updaten, je krijgt dan altijd West-Europa.
Ga naar deze pagina om de update uit te voeren.

end faq


Verbeterpunten Onroute Motorkaart V5

Allereerst is de onderliggende wegenkaart vernieuwd; wegen die aangepast zijn, nieuwe wegen die erbij gekomen zijn, kruispunten welke rotondes geworden zijn etc.

• De kaart is gebaseerd op de meest recente gegevens/verkeerssituaties (input TomTom). M.a.w. rijrichtingen, straatnamen, nieuwe wegen en connecties zijn geupdate. 
• Het product bevat de landen: Andorra, Oostenrijk, België, Zwitserland, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, San Marino, Monaco, Liechtenstein, Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland. 
• De OnRoute Motorkaart V5 West-Europa bevat bijna 38.000 kilometer nieuw motornetwerk ten opzicht van de vorige versie. Het totaal aan uniek netwerk dat uitmuntend geschikt is voor de motorrijder en veelvuldig wordt gebruikt in toertochten komt daarmee op 1.767.127 kilometer! Dat is een equivalent aan prachtige motorwegen van 5 keer naar de maan of meer dan 44 keer rond de aarde. 
• Naast het nieuw toegevoegd netwerk is er ook bijna 200.000 kilometer aan netwerk vernieuwd.

 

Beschik je reeds over de nieuwste versie V5?

Download dan de laatste versie van de update tool via https://www.onroute.nl/motorv5/sd/
Je kunt met de tool de huidige versie 5.13 gratis updaten naar 5.14. Heb je reeds versie 5.14 dan hoef je niets te doen.

In versie 5.13 is een klein foutje ontdekt waar er voor zorgt dat je, als je een ander land kiest, je meerdere keuzes krijgt voor hetzelfde land en dat ging niet altijd goed.